søndag 22. april 2012

Turen går til Alanya

Alanya er et yndet reisemål for mange når sommerferien skal avklares. Alanya er en typisk tyrkisk turistby på alle måter. Kleopatrastranda, borgen og markedene er noe de fleste får med seg, men det er også en unik oldtidsby som ikke ligger så langt borte.

Er du i Alanya, har du antakelig landet i Antalya og tatt buss videre. På denne strekningen, like ved Side, ligger en tidligere storby som en gang dominerte området. Byen heter Aspendos - Tyrkia, og var en gang en rik handelsby med et yrende liv. Selv om byen gradvis ble fraflyttet i middelalderen, ser vi fremdeles rester etter dens storhet. I Aspendos kan du se det best bevarte antikke teateret som ble bygget i romertiden. For 1800 år siden kunne det romme 7000 tilskuere i en ellers folksom storby.


I Aspendos ser man også rester etter flere kilometer med akvadukter som førte vann fra fjellene og ned til byen, også til byens øverste del (Akropolis). Denne høyden ser man også i dag, selv om stolte tempel og andre bygg nå bare viser seg gjennom ruiner.

En ferie bør bli husket. En badeferie blir ofte bare en badeferie, og ganske lik den forrige badeferien. Sett gjerne av et par dager av ferien (når du er solbrent, eller når været ikke tillater strandliv) til å oppleve litt kultur eller historie. Aspendos er absolutt verdt et besøk.
Foto: stock.xchng: Alpoman Koparan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar