tirsdag 24. april 2012

Turen går til Byala

Byala er en liten landsby i Bulgaria. Den ligger vakkert til ved sjøen, og Svartehavet dunker trutt mot strendene.

Byala er i grunn bare en enkel ferie-landsby med et lite sentrum (som delvis sees på bildet nedenfor). Fra sentrum og ned mot sjøen går det ei bred gate, og her finner man enkle salgsboder som tilbyr smykker, dill-dall, og diverse bade- og sole-artikler. Atmosfæren i Byala er rolig og avslappende. Området bærer preg av et tidligere jordbruksområde som sakte glir over til satsing på turismen.



Det er kanskje Sunny Beach som har inspirert investorer og bulgarere til å satse i Byala - og da helst i området langs sjøen der nye leilighetskompleks dukker opp. Langs sjøen er det flotte sandstrender og like nord for landsbyen reiser kysten seg til bratte klippevegger (se Byala på kart). Temperaturen i Svartehavet er upåklagelig, og den friske brisen fra havet er kjærkommen på varme sommerdager. Samtidig ligger Byala såpass langt nord at man sjelden opplever at temperaturen blir uutholdelig.

Byala ligger nord for Obzor, og derfor også nord for Sunny Beach. En taxi tar deg enkelt til disse to områdene. Skal du til Obzor kan du gjerne avtale med taxisjåføren om tidspunkt for henting. Det er ikke alltid en taxi der når du skal hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar