søndag 29. april 2012

Turen går til de 6 mest populære reisemål

Ja, allerede før sommeren har startet har Dagbladet fått en oversikt fra reisebyrået Ticket der årets mest populære reisemål er kåret. Selv om det er tidlig, er det ikke store endringer fra forrige sesong. Hvor du skal reise? Jo, her er listen:

Mallorca troner på førsteplass. Selv om hovedstaden på øya har parker og underholdning å tilby (som vist på bildet nedenfor), er det strendene og sommersola som lokker. Alcudia er en god forklaring på hvorfor Mallorca troner øverst.


Antalya tar andreplassen. Også her mistenkes at Antalya ikke alene kan ta æren for Tyrkias popularitet. Jo, byen har flyplassen, badestrand og en rekke historiske severdigheter. Likevel er Antalya også et utgangspunkt for alle dem som skal videre. Østover går turen da til Side og Alanya, og vestover finner vi bl.a. Kemer. Her er det ikke bare charterturismen som trekker. Mange nordmenn har også egen leilighet i områdene nevnt over.

Tredjeplassen går til Kreta, og det er heller ikke noe lite reisemål. Denne store øya midt i Middelhavet utgjør et stort nedslagsfelt for turister som besøker flere byer på øya. Til tross for vanskelige tider i Hellas, er det hyggelig at både tredje og fjerdeplassen går til det kriserammede landet. På fjerdeplassen finner vi nemlig øya Rhodos. Igjen et stort reisemål med lang historie som en av nordmennenes favoritter.

Femteplassen tar Kypros som ansees som et relativt dyrt ferieland. Likevel har det en lang sesong med sin sydlige beliggenhet. Bak Kypros kommer Split i Kroatia. Denne historiske byen tilbyr kultur og historie samtidig som den ligger sentralt til i et populært område av den kroatiske kysten. At Split flyplass raver såpass høyt på lista har også sammenheng med de mange ferielandsbyene som sokner til flyplassen. 


Hvorvidt resultatene fra denne undersøkelsen vil gjelde når 2012 er over, gjenstår jo å se. Det er kanskje uvant å ikke finne noen av øyene vest for Afrika på listen, og således er alle de seks største favoritt-reisemålene sentrert i Middelhavet.
Fotos: Magnus Tangen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar